Uite că a trecut și BAC-ul, primul pas către viitorul tău profesional. Vacanța își face simțită prezența, dar mai ai o etapă de parcurs până să te bucuri de ea: admiterea la facultate.  Dacă pasiunile tale sunt limbile străine, traducerile, studiul altor culturi sau vrei să îți lărgești orizonturile, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine (FLLS) este exact ceea ce ai nevoie.

FLLS este cea mai mare facultate ca număr de studenți din cadrul Universității din București, remarcându-se prin varietatea de limbi străine predate, fiind unică la nivel național, prin faptul că aici se învață peste 35 de limbi străine. Pornind de la limbile slave, germană, rusă, engleză, limbi romanice, limbi orientale, limbi nordice și altele, la FLLS îți poți urma pasiunile dintr-o gamă foarte diversă de limbi de studiu. Lista completă a specializărilor, locurile disponibile și modalitatea de admitere pot fi consultate AICI.

La FLLS poți alege dintre patru programe de studii: Filologie, Traducere și Interpretare, Studii Culturale și Limbi Moderne Aplicate, astfel că, indiferent dacă ești interesat de literatură, traduceri specializate sau studiul aprofundat al altor culturi, la noi sigur vei găsi ceva pe placul tău! Optând pentru această facultate poți deveni translator, traducător, profesor, filolog, cercetător, redactor în presa scrisă și audiovizuală, PR-ist (activant în domeniul Public Relations), dar îți sunt deschise și multe alte domenii.

Pe lângă toate acestea, FLLS îți pune la dispoziție tot felul de evenimente interesante, printre care organizarea de proiecte la care participă și ambasadele și diferite conferințe pentru studenți. În plus, aici nu te vei plictisi, deoarece vei avea parte de profesori pasionați și deschiși, cursuri interesante și stiluri de predare inovatoare.

Admiterea Online este un proiect organizat de Asociația Studenților din Facultatea de Limbi și Literaturi Străine (ASLS), fâcând parte din gama largă de proiecte cu care ne ocupăm. Pe întreaga durată a admiterii, ASLS și profesorii facultății îți vor sta la dispoziție non-stop cu informații și recomandări și vor ușura procesul de admitere, ajutându-te să completezi actele necesare. Principala modalitate prin care poți cere mereu informații privitoare la admitere este grupul de Facebook ADMITERE FLLS 2016.

Admiterea se desfășoară în două sesiuni: cea din iulie (13-29 iulie) și cea din septembrie (3-23 septembrie), în caz că ai ratat prima perioadă din vară. Să fii pe fază, înscrierile din această sesiune vor avea loc în perioada 13-20 iulie, iar înainte să te prezinți la înscriere va trebui să completezi formularul online de preînscriere.

Admiterea poate fi sub formă de examen scris, dar sunt și secții la care poți intra pe bază de dosar (media de la bacalaureat), secțiile unde trebuie să dai examen fiind  Studii Americane (din cadrul profilului Studii Culturale), Traducere și Interpretare (din cadrul profilului LMA) și anumite specializări de la Filologie. Poți da examenul la două limbi străine sau la o limbă străină și gramatica limbii române (în funcție de profil).

De asemenea, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine îți pune la dispoziție un Ghid al Candidatului, unde poți găsi toate informațiile necesare înscrierii.

Așadar, dacă ce ți-am prezentat îți face cu ochiul și ai chef de o studenție care să îmbine distracția cu învățătura, te așteptăm la noi!